A GROTTA Alapfokú Művészeti Iskola székhelye a város Művelődési Házában található.

6640 Csongrád, Szentháromság tér 8.

Betlehemi Jászolpályázat

A GROTTA Alapfokú Művészeti Iskola diákjai Boneczné Bakó Anikó vezetésével 2008-tól minden évben pályázott a Betlehemi Jászol pályázatra, amelyet az AMKA (A Magyar Kézművességért Alapítvány) hirdet meg rendszeresen. A beküldött munkák előzsűrizés után kerülnek kiállításra. A kiállításon szereplő alkotásokat minden évben egy egységes tipográfiájú, szép kiállítású albumban jelentetik meg, Betlehemi képeskönyv címmel.

 

A kiállított alkotások közül egy szakmai zsűri (általában a Képző- és Iparművészeti Lektorátus, és a Hagyományok Háza szakértői, néprajzkutatók, iparművészek, a Néprajzi Múzeum munkatársai) választja ki a díjazott munkákat. Figyelembe veszik az alkotások eszmeiségét, esztétikai megjelenését, művészi értékét, ötletességét, technikai kivitelezését.

 

A pályázatra idén két munkát küldött a GROTTA AMI csoportja:

  • Egy nemezelt táskát (készítője: Szemerédi Boglárka és Gaál Erik Hunor)
  • Egy négy képből álló batikolt képsorozatot betlehemi jelenetekkel (alkotói: Vigvári Tímea, Szemerédi Jázmin Lili, Hekkel Zita, Fülöp Melani, Szabó Virág, Káré Vivien, Kádár Réka)

 

A szakmai zsűri idén úgy döntött, hogy az ő munkájukat is díjazza. A díjátadó 2014. december 5-én a kiállítás megnyitóján volt a budapesti Néprajzi Múzeumban.

A patinás épület második szintjén gyönyörű kiállítást rendeztek a szervezők a beküldött alkotásokból. A kiállítók között népi iparművészek, a népművészet ifjú mesterei, alkotóközösségek és amatőr kézművesek is voltak.

A díjakat átadta Budapest alpolgármestere, a Magyar Iparkamara elnöke, az IPOSZ képviselője, és más neves képviselők, valamint Sarkadi Nagy Emília, az AMKA elnöke és Gergely Imre, az AMKA titkára.

A csoport egy gyönyörű oklevelet kapott a munkájáért, valamint művészeti albumokat.

 

Köszönjük a Polgármesteri Hivatalnak és Polgármester Úrnak a lehetőséget, hogy elmehettünk, és részt vehettünk a díjátadón.

 

Almási Mariann

igazgató

Szóljon hozzá

Kérem javítsa ki a hibás mezőket.

Üzenet elküldéséhez szükséges megadni*